45.000 reservaties voor elektrische Mini

Bekijk 33 foto's
Door: BV 15-08-2019

Kom je als automerk tegenwoordig met een nieuw model op de proppen, dan lijk je wel verplicht om nog voor de eerste leveringen het succes van dat product van de daken te schreeuwen. Een praktijk die is afgekeken van Tesla, dat altijd maar pronkte met het aantal klanten dat een nieuw model reserveerde. Achteraf haakte een groot deel daarvan weer af, maar het merk was intussen toch weer mooi positief in het nieuws geweest. Vooral bij elektrische auto’s lijkt het een must. Porsche seinde al door dat het eerste productiejaar van de Taycan die over enkele weken in première gaat, al uitverkocht was. VW liet weten hoe hard het ging met reservaties voor de ID.3 - ook al model dat we pas volgende maand in alle glorie zullen ontdekken. En nu laat Mini weten dat het voor z’n elektrische SE al 45.000 reservaties op zak heeft.

Dat klinkt allemaal spectaculairder dan het is. Mini vroeg zo’n 500 euro of 500 pond voor een reservatie en wie zich bedenkt, krijgt dat gewoon terug. Het zal zich met andere woorden niet vertalen in net zo veel orders. Het autootje zelf kost iets meer dan 32.000 euro, zonder eventuele subsidies.

Beter dan BMW i3

De elektrische Mini wordt aangedreven voor een 180pk sterke elektrische motor die ook 270Nm trekkracht opwekt. Dezelfde als in de BMW i3, al gaat in dit geval de aandrijfkracht naar de voorwielen. Een 32,6 kWh lithium-ion-accu levert tussen 235 en 270km rijbereik op. Saillant detail: BMW wist van de i3 in Europa het afgelopen jaar maar iets meer dan 20.000 stuks te slijten.

Eén vervelend puntje. Mini wil op 1 november met de productie starten. Dat is net na de (voorlopig) verplichte Brexitdatum. Of die niet meteen roet in het eten strooit, is nog een open vraag.

Geef commentaar
comments by Disqus