Audi toont elektrische off-roader in Frankfurt

Vergroot foto
Door: BV 23-08-2019

De Duitse merken willen weer groots uitpakken op het Autosalon van Frankfurt. Dat kan de beurs gebruiken, want heel wat merken besloten hun kat te sturen. Vooral Franse autobouwers blijven thuis. Een reactie op opvallend veel Duitse afwezigen, vorig jaar op het Autosalon van Parijs. Dat neemt overigens best wel absurde vormen aan. Renault stelt z’n nieuwe Captur voor op de persdag van het salon in een hal net naast de beurs.

AI:Trail Quattro

In de tentoonstellingshallen wil Audi dan weer de bezoekers imponeren met een concept car voor een elektrische offroader. Audi AI:Trail Quattro concept zal dat ding heten. Daarmee weten we dat vierwielaandrijving aanwezig is. Hij suggereert ook een familieband met de AI:me die op het Autosalon van Shanghai werd gepresenteerd. En uit de eerste teaser kunnen we alvast afleiden dat de concept ver naar de hoeken gedreven wielen heeft en er een sobere, hoekige vormgeving op nahoudt.

Meer details zijn er nog niet. Maar een elektrische terreinwagen is eigenlijk een stuk zinniger dan een elektrische sportauto. En zo zijn er inmiddels enkele. Een hoge trekkracht is perfect voor het overwinnen van hindernissen en zelfs als je een ganse dag hebt geploeterd, heb je hooguit een paar honderd kilometer afgelegd. Alleen een laadpaal vinden, is misschien minder evident.

Geef commentaar
comments by Disqus