Mercedes EQ Concept heeft futuristisch interieur

Vergroot foto
Door: BV 04-09-2019

Gisteren was de Mercedes EQ Concept (die wellicht EQS zal heten) er in de vorm van een eerste teaser. Niet alle aandacht hoeft immers naar de Porsche Taycan te gaan. Deze toekomstige concurrent van dat model, wil ook een beetje aandacht. Nu is het merk met de ster er ook met de eerste beelden van z’n spectaculaire interieur. Dat heeft veel weg van een luxueuze lounge.

Toekomstig vlaggenschip

De EQS moet het toekomstige vlaggenschip van het elektrische gamma van Mercedes worden. En het is in elk geval zou dat de concept car beschikt over een radicaal interieur met vier individuele zetels die om een zwevende middentunnel zijn gemonteerd op een geheel vlakke vloer. De foto’s op de Facebookpagina van het bedrijf gaan vergezeld van de boodschap “het EQ-verhaal gaat verder. We pionieren met de toekomst van duurzame, moderne luxe”. Tja.

Gezellig salon

Wat we ook zien is een vlindervormig stuurwiel. Wedden dat zich dat terugtrekt in het dashboard wanneer de zelfrijdende functies van de auto worden ingespannen. Het vergt zelfs niet zo veel verbeelding om je voor te stellen dat de voorzetels dan gewoon omgedraaid kunnen worden. Dan zit je eerder in een rijdend salon.

Als alles volgens plan verloopt is de EQS misschien al in 2021 op de markt. Een AMG-variant zou dan tot 600pk opwekken (ja, dat is minder dan de Porsche Taycan Turbo) en tot 500km ver rijden. En je kan er maar beter van uitgaan dat het interieur er behoorlijk anders uit zal zien…

Geef commentaar
comments by Disqus