Wie wil een Suzuki Jimny pickup?

Vergroot foto
Door: BV 07-10-2019

De kleine, hoekige Suzuki Jimny is een succesnummer. De pers vind ‘m uitstekend en z’n guitige retro-geïnspireerde vormgeving (hij lijkt meer op een moderne Land Rover Defender dan de nieuwe Defender) wordt in het algemeen gejubeld. Daar komt dan nog eens bij dat hij ook op het terrein nog best z’n mannetje kan staan. De Belgische invoerder krijgt ze letterlijk niet snel genoeg aangesleept. Je kijkt bij ons al snel aan tegen een wachttijd van een jaar of meer.

Cabrio, vierdeurs of zelfs pickup?

En toch zou de Jimny volgens sommigen nog succesvoller kunnen zijn. De hoekige 4x4 (hij beschikt over inschakelbare vierwielaandrijving én ene reductiebak voor het zwaardere terreinwerk), bestaat voorlopig immers in slechts één versie. Dat is een driedeurs met een vast dak. Van de vorige Jimny, die het ook geruime tijd volhield, bestond ook nog een dakloze variant. Maar onafhankelijk gemaakte renders, maakten al duidelijk dat een uitgerokken versie met vier portieren (zie hier) praktischer zou kunnen zijn, zonder dat het design er helemaal bij in de mist gaat.

Aan een pickup-versie dacht Suzuki zelf ook al. Het stelde eerder zelf al een versie tentoon met een open laadbak. Daarvan was de koets wel vertimmerd, maar het onderstel niet. En nu is er deze render van Kolesa. Die stelt de Jimny voor als een double cab pickup. Vier deuren, minstens even veel zitplaatsen én nog altijd een volwaardige laadbak. Hij zou een stuk langer moeten zijn dan de ruwweg 3,5m die het productiemodel nu laat optekenen, maar net als bijde vierdeurs kan je niet zeggen dat hij er niet mee wegkomt. Suzuki gaf intussen geen enkele blijk aan extra versies bezig te zijn. Het kan de vraag nu al niet bolwerken.

Geef commentaar
comments by Disqus