Citroën presenteert de nieuwe C4 eerst met draad

Bekijk 6 foto's
Door: BV 16-06-2020

De jongste generatie van de Citroën C4 verdween in 2018 uit de catalogus. De hatchback was in 2010 geïntroduceerd, maar kon geen potten breken. Nu is er een nieuwe C4. Die tapt duidelijk uit het vaatje van de crossovers en SUVs in een poging om beter te doen dan z’n voorganger. Hij komt op de markt met een conventionele aandrijflijn, maar het is de elektrische versie die de spits mag afbijten.

ë-C4

Ja, die twee puntjes horen op de e. Wat de marketingjongens toch allemaal verzinnen om een beetje origineel te zijn… Dat staat voor de elektrische aandrijflijn. Dat het model poseert met een stekker, laat daar ook niet al te veel twijfel over bestaan. Alsof je met een model op benzine steevast een foto in het tankstation zou moeten nemen. Details over die elektrische aandrijflijn zijn echter nog niet bekend.

Over details gesproken… Citroën doet er in het algemeen best geheimzinnig over. Geen afmetingen, niets over uitrusting… alleen de boodschap dat er op 30 juni wat meer te vertellen valt. We zouden het nu natuurlijk in het lang en het breed kunnen hebben over het design, maar kijk daarvoor gewoon even naar de foto’s.

Wanneer is de nieuwe Citroën C4 te koop?

De nieuwe C4 / ë-C4 wordt nog dit jaar bij de dealer verwacht.

Geef commentaar
comments by Disqus