Jeep Gladiator pickup nu in België te koop (+ prijs)

Vergroot foto
Door: BV 13-01-2021

Na een afwezigheid van 28 jaar in het pickupsegment is er nu weer een Jeep-met-laadbak. Die werd eerder al voorgesteld in het thuisland, maar is er nu ook in België.

Nieuwe Jeep Gladiator

Terwijl het interieur en uiterlijk van de Gladiator geënt is op dat van de oer-Jeep, de Wrangler, is deze functionele variant een pak langer. De laadbak heeft een vloerlengte van 1,53 meter. En om nog meer te benadrukken hoe flexibel die kan zijn, is daar een weervaste (lees: waterdichte) afdekking voor te krijgen en kan je er zelfs een 230V stopcontact vinden. Ideaal voor klusjes.

Van de eerder al aangehaalde Wrangler nam de Gladiator niet alleen het karakteristieke uiterlijk over. Ook heel wat uitrustingskenmerken zijn meegenomen. Daar bij horen onder meer een modern infotainmentsysteem, maar ook een waterdichte draadloze luidspreker.

De Gladiator is verkrijgbaar met drie verschillende dakconfiguraties: een driedelige hardtop, een softtop of dakloos. Onder de kap is er voor de Europeaan dan weer slechts één optie: daar zit altijd een 3-liter V6 diesel die wordt gecombineerd met een achttrapsautomaat. De bak wordt voor het zwaardere werk gecomplimenteerd met een extra reductieverhouding en het differentieel dat de achterwielen voedt laat slechts beperkt slip toe.

Hoeveel kost de Jeep Gladiator in België?

In ons land staan vier uitrustingsversies in de catalogus (Sport, Overland, 80TH, Launch Edition). De goedkoopste ervan kost 58.200 euro, terwijl de duurste net geen 70.000 euro aantikt.

Geef commentaar
comments by Disqus