Dacia Spring: dit kost de goedkoopste elektrische auto

Bekijk 61 foto's
Door: BV 17-03-2021

Dacia maakte al van meet af aan naam met relatief eenvoudige, betaalbare modellen. In het gamma moesten de meeste dieselversies nu al plaats ruimen ten voordele van LPG-versies. Een gevolg van verschuivende Europese prioriteiten. En om daaraan tegemoet te komen, biedt Dacia straks ook een elektrische auto aan. ‘De meest betaalbare elektrische wagen op de markt’: de Spring.

Niet snel, wel betaalbaar

Dat die Spring het niet meteen zal moeten hebben van zijn prestaties, was al duidelijk. Maar hij krijgt volgens de constructeur wel een ruim interieur voor vier volwassenen en een rijbereik van 230km volgens de WLTP-cyclus (305km volgens WLTP City).

Dacia zal twee versies aanbieden: er komt een variant voor het grote publiek en een business-variant die ondernemingen of deelwagenoperatoren viseert.

Hoeveel kost de Dacia Spring nu?

Die ‘meest betaalbare’ elektrische auto, wat zal die dan écht moeten kosten? Wel, in België krijgt die een vanafprijs van 16.990 euro. Vooruitbestellingen wil het merk noteren vanaf 15 april. De eerste leveringen zijn echter pas voor het najaar bestemd. Dan komt ook de zakelijke versie op de markt.

Geef commentaar
comments by Disqus