Ford vindt voor 100.000 $ leer in de kelder, geeft het weg

Bekijk 3 foto's
Door: BV 28-03-2021

Ford neemt afscheid van z’n oude productontwikkelingscentrum bij het hoofdkwartier in Dearborn, nabij Detroit. Het gebouw wordt gesloopt en vervangen door een nieuwe campus. Dat past in een project dat de autobouwer al in 2016 aankondigde en dat volgens de oorspronkelijke planning pas tegen 2026 helemaal afgewerkt zal zijn. Niet moeilijk… het bedrijf zou meer dan 70 (!!) gebouwen aanpassen, vernieuwen, slopen of vervangen.

Schatten in de kelder

Voor bij Ford de bulldozer in het gebouw gaat, wordt het opgeruimd. En er wordt wel eens iets ontdekt. Zo kwamen onlangs nog wat verloren gewaande ontwerpschetsen van de originele Ford GT-40 boven water. Nu vond de schoonmaakploeg twee palletten leder. Die werden door de ontwerpteams gebruikt om te experimenteren met kleuren, aankleding en textuur. Onder meer voor concept cars. Sommige van die huiden hebben dan ook wat aparte kleuren. De waarde wordt geschat op zo’n 100.000 dollar.

Waardevol, maar niet voor Ford

Dat leder gebruiken in nieuwe auto’s is erg onpraktisch. Ford geeft het daarom weg. Twee lokale bedrijven, Mend on the Move en Pingree Detroit, mogen er hun ding mee doen. Het eerste maakt vooral kleine lederwaren zoals armbanden, terwijl Pingree Detroit wat grotere accessoires en schoenen maakt. Maar ze hebben beiden een programma dat zowel oude materialen een nieuw leven geeft, als kansen creëert voor mensen die het niet altijd gemakkelijk hebben in de maatschappij.

Geef commentaar
comments by Disqus