Skoda Enyaq heeft nieuwe topversie 80x

Bekijk 51 foto's
Door: BV 09-06-2021

Skoda’s elektrische crossover, de Enyaq (zie test hier), krijgt er een nieuwe topversie bij. Die heeft de grote accu (82kWh), een extra elektromotor en een sportieve aankleding.

Is hij sneller?

Die 82kWh (bruto) grote accu zorgt volgens de WLTP-cyclus nog altijd voor een rijbereik van 500km. In deze 80x schakelt die daarvoor alle vier de wielen in. Het totale vermogen stijgt van 201pk voor de versie met louter achterwielaandrijving naar 261pk voor deze variant die ook tussen beide voorwielen een elektromotor krijgt. Omdat die extra e-motor naast 107pk ook nog 162Nm trekkracht opwekt, stijgt het systeemvermogen naar 261pk en 425Nm (je mag beide cijfers niet gewoon bij elkaar optellen). De acceleratiecijfers geeft Skoda nog niet prijs, en de topsnelheid blijft net als bij andere Enyaq gewoon begrensd op 160km/u.

Sportief uiterlijk voor Skoda Enyaq

Dat extra vermogen wordt aangevuld met het Sportline stijlpakket waar je op andere versies voor moet bijbetalen. De bodemvrijheid vooraan wordt met 15mm beperkt, terwijl dat er hoogte. van de achteras 10mm is. Daarnaast wordt de onderzijde van het koetswerk op de flanken in de carrosseriekleur gelakt, eerder dan mat zwart. Of dat echt voor een sportiever uiterlijk zorgt, moet iedereen voor zichzelf uitmaken. Het maakt immers tegelijk ook duidelijk dat het profiel van de Enyaq eigenlijk meer gemeen heeft met dat van een monovolume.

Naast de obligate sportiever gelijnde bumpers, voegt het Sportpakket ook nog glanzend zwart plastic toe. Dat is onder meer het geval bij de diffuser.

Aan de binnenkant wordt de sfeerverlichting rood voorgeprogrammeerd, is er een bekleding met alcantara (namaak, want het is microvezel), leder (namaak) voor het dashboard, is er een zwarte hemelbekleding, aluminium pedalen, en zijn er sierlijsten in carbon (namaak).

Geef commentaar
comments by Disqus