Straks opvolger van Volvo XC90: Recharge Concept

Bekijk 8 foto's
Door: BV 01-07-2021

Volvo is één van die automerken die besloten heeft om binnen de kortste keren louter nog elektrische modellen op de markt te brengen. Die zullen er wat anders uitzien als de huidige generatie Volvo’s. Deze Recharge Concept telt als ‘manifest voor de volgende generatie volledig elektrische modellen”. Wie hem persé wil zien als een mogelijke vervanger voor een huidige Volvo, moet naar de XC90 kijken.

Slank en aërodynamisch

Het is niet omdat er niks uit de uitlaat komt, dat elektrische auto’s geen efficiëntieproblemen kennen. Het is zo mogelijk nog nijpender, omdat de bezitter z’n autonomie niet kan bijvullen in een paar luttele minuten. Het blijft daarom van cruciaal belang om te werken op de aerodynamica en het frontale oppervlak. Deze Recharge heeft dan ook veel meer weg van een break dan van een SUV. De creatie staat op een nieuw platform dat specifiek voor elektrisch rijden is ontwikkeld. De accuset zit zoals gebruikelijk onder de vloer, wat in de cabine een vlakke, zij het verhoogde bodem oplevert.

Minimalistisch design

Zowel aan de binnen als aan de buitenzijde volgt Volvo een minimalistisch designcredo. “Minder elementen die allemaal zeer nauwkeurig zijn uitgevoerd’. De bult boven de voorruit is een LiDAR-lasersensor die na verloop van tijd autonoom rijden mogelijk moet maken. Updates komen gewoon over the air, zodat je altijd over de jongste snufjes kan beschikken. Kàn, want tegen die tijd spreekt met over ‘upgrades’ in plaats van ‘updates’ en is het wellicht betalend.

Het interieur omvat bij deze concept nog vier individuele stoelen die wellicht sneuvelen bij een productieversie in de toekomst. Maar het minimalistische dashboard met groot 15” aanraakgevoelig scherm (dat onder sommige hoeken zelfs het zicht door de voorruit lijkt te belemmeren), dat mag je wel verwachten.

Geen technische details… voorlopig

Op technisch vlak geeft Volvo opvallend weinig details bij deze Recharge Concept. Wellicht doet het die later nog uit de doeken. Batterijcapaciteit, aandrijving, vermogen, rijbereik, architectuur? We hebben er allemaal het raden naar… Maar de opvolger van de XC90 staat voor 2022 in de planning. Zo lang zal het geduld dus niet beproefd worden.

Geef commentaar
comments by Disqus