Hyundai i30 1.6CRDi Bluedrive Veiligheid

Hyundai i30 1.6CRDi Bluedrive
Bekijk 19 foto's
Door: BV 27-08-2010

Hyundai nam als eerste in deze klasse het lovenswaardige initiatief om elke i30 standaard de baan op te sturen met ESP. Drie jaar verder is stabiliteitscontrole nog steeds geen gemeengoed in het segment.

Verder ontdekken we op de uitrustingslijst met veiligheidsitems TCS (tractiecontrole), een ABS remsysteem met EBD (remkrachtverdeling), BAS (Brake Assistant System en het automatisch ontgrendelen van de portieren bij een ongeval.

In het interieur zorgen 6 airbags - 2 frontaal, 2 lateraal en 2 gordijnairbags die ook de hoofden van de achterste passagiers beschermen - voor de nodige veiligheid. De passagiersairbag kan met de sleutel gedeactiveerd worden, indien vooraan een kinderzitje gemonteerd staat. ISOFIX-bevestigingspunten voor kinderstoeltjes ontbreken evenmin in de standaarduitrusting. Alle plaatsen zijn uitgerust met 3-punts veiligheidsgordels, gordelverklikkers en verstelbare hoofdsteunen. Vooraan zijn de hoofdsteunen van het actieve type als bescherming tegen een whiplash en bieden de gordels een hoogteregeling.

Geef commentaar
comments by Disqus