Porsche Cayman S Exterieur

Porsche Cayman S
Bekijk 26 foto's
Door: BV 10-04-2013

Terwijl de 911 bij elke generatiewissel wat meer last krijgt van obesitas, heeft deze Cayman met een voetafdruk van 4,38 bij 1,80m afmetingen die helemaal juist zijn voor een sportwagen. Vooral omdat ze een stuk dynamischer zijn ingevuld dan bij z'n voorganger. Terwijl in de vormgeving van de motorkap wat meer van grote broer 911 te zien is, zijn de koplampen geïnspireerd op die van de Carrera GT.

Achteraan mondt de daklijn dan weer uit in een vleugel die naadloos overloopt in de achterlichten en zich bij snelheden vanaf 130km/u hoger boven het koetswerk verheft om met enkele kilo's meer overtuiging de achtertrein met het asfalt te verlijmen. In alles wat beide delen met elkaar verbindt spelen de grote zijdelingse luchthappers een hoofdrol. En het resultaat pakt uit met een Cx van exact 0,3.

Tegelijk dient gezegd dat de Cayman best een praktische auto is. Z'n afmetingen helpen natuurlijk, maar de zichtbaarheid rondom is eveneens degelijk. En dan is er nog het koffervolume dat ronduit aardig is. In de neus heb je een perfect rechthoekige (en dus erg goed belaadbare) opening die 150l groot is. En als je de klep achteraan opent, is er nog eens ruimte voor een sportzak of twee. Zit je er niet mee in het zicht door de achterruit op te geven, dan kan je boven en achter het (onzichtbare) motorblok in het totaal nog eens 275l kwijt.

Geef commentaar
comments by Disqus