BMW 435i Cabrio Automaat Exterieur

Bekijk 30 foto's
Door: AUTO55 12-10-2014

Meer dan zijn voorganger lijkt de 4-reeks Cabrio op zijn coupé-evenknie. Het dak loopt vloeiender over in de rest van de carrosserie en dat is één van de argumenten waarmee BMW-tegenstanders van de stalen dakconstructie - dat in de meeste gevallen nefast is voor het design - tracht te overtuigen. Zelf vinden we een stoffen kapje wel nog steeds knapper.

Een ander argument is de betere isolatie. In de 4-reeks Cabrio is dat vooral merkbaar wanneer het pijpenstelen regent. Op een zachtjes en gezellig getik na blijft het prettig stil binnenin. Deze BMW profileert zich dan ook volledig als een vriend voor alle seizoenen.

18 km/u

Het driedelige dak openen of sluiten neemt 20 seconden in beslag. Dit kan tot 18km/u, wat niet erg snel is. Eenmaal opgevouwen blijft er bovendien niet bijster veel ruimte over om spullen op te bergen. In theorie lijkt de opgegeven 370 liter nog best toereikend, in de praktijk pakt dat helemaal anders uit - en al zeker in cabriomodus (goed voor 220l). Wel slim is dat de achterklep in z’n geheel en de (opgevouwen) dakpanelen enkele tientallen centimeters elektronisch kunnen worden gelift, waardoor er een betere toegang tot de bagageruimte ontstaat. En het optionele windscherm, dat kan uit het zicht achter de achterbank worden opgeborgen.

Geef commentaar
comments by Disqus