Jeep Cherokee 2.0 MJD 9AUT 4x4 Veiligheid

Bekijk 39 foto's
Door: AUTO55 18-04-2015

Veiligheidsgevoel en veiligheid zijn strikt genomen twee heel verschillende dingen. In het geval van de Cherokee echter, krijg je beide. Het eerste omdat je in een ruim bemeten, verhoogd voertuig zit met een robuust uiterlijk. Het tweede omdat deze Jeep uitgerust is met 7 airbags - waaronder een voor de knieën van de bestuurder - ABS, ESC (stabiliteitscontrole) en ERM (rolbesturing).

Nog meer snufjes

Voor de gemoedsrust onderweg beschikt hij over een adaptieve cruise control, noodstophulp en dode hoek controle met bewegingsdetector. Lane Departure Warning zorgt ervoor dat je binnen je rijstrook blijft. En voor wie een aanhangwagen trekt, beschikt de Cherokee eveneens over TSC (Trailer Sway Control, een antislingersysteem voor aanhangwagens). Verder is hij ook uitgerust met een systeem dat ervoor zorgt dat de remschijven droog blijven bij nat weer.

5 sterren

Je hebt het ongetwijfeld al begrepen, er ontbreekt niets en de EuroNCAP heeft dat ook gemerkt. Hij werd bekroond met de felbegeerde 5 sterren. Een heugelijke score van 92% voor de veiligheid van volwassen passagiers en 79% voor die van de kinderen. Omdat zijn snuit nogal wat hoekige elementen bevat, wordt aan de veiligheid van voetgangers getwijfeld met hiervoor een mindere score (69%) als gevolg.

Geef commentaar
comments by Disqus