Opel Astra 1.6 CDTi Ecoflex 136 Exterieur

Bekijk 19 foto's
Door: BV 04-10-2015

We betwijfelen of er iemand zalige dromen heeft gehad van het uiterlijk van de vorige Astra. Maar er was ook niets aan om wakker van te blijven liggen. En Opel behoudt behoorlijk wat van die vormen. Dat camoufleert de revolutie onderhuids. Deze Astra heeft immers niets meer gemeen met z’n voorganger en z’n afmetingen maken dat duidelijk.

Gekrompen

Auto’s worden traditioneel wat groter bij een generatiewissel. Maar die trend staat onder druk - onder meer omdat de uitstootnormen als een juk op die centimeterkonolisatiedrang wegen. En daarom zijn de groeispurtjes kleiner geworden. Maar de Astra krimpt zelfs. 5cm gaat eraf in de lengte en telkens een centimeter of twee in breedte, in hoogte en in bodemvrijheid. Opel gaat zelfs resoluut tegen de trends in door kleinere wielen te monteren dan voorheen. En dat zonder dat je kan zeggen dat het eindresultaat er belachelijk uitziet.

Bretellen

Integendeel - de Astra ziet er modern en gelikt uit. Spijtig wel dat je voor zo veel van die aardigheidjes moet bijbetalen. LED-koplampen én LED-achterlichten kosten je al extra. Wat je steeds krijgt, is de indruk van een zwevend dak. Een aardigheidje dat komt overgewaaid uit de Opel Adam en waarover de fabrikant duidelijk enthousiaster over is dan deze redacteur. Een snufje karakter is natuurlijk welkom, maar ziet het er nu niet een beetje uit alsof iemand de bretellen te hard heeft opgespannen?

Geef commentaar
comments by Disqus