Opel Astra 1.6 CDTi Ecoflex 136 Interieur

Bekijk 19 foto's
Door: BV 04-10-2015

De afmetingen aan buitenkant laten krimpen is één zaak, maar je geeft binnenin liefst niet te veel prijs. Of helemaal niets. Opel presteert het zelfs om de inzittenden meer centimeters toe te delen, gewoon door efficiënter om te gaan met de ruimte. Daar komen die kleinere wielen hun rol weer spelen, maar ook de positie van het schutbord, de vormgeving van de deurpanelen en - in niet onaanzienlijke mate - de vorm van de zetels. Die zijn dun, terwijl ze toch goed steunen (het testvoertuig was uitgerust met de optionele ergonomische zetels).

Ruimer binnenin

Achter de stuurpost zit je uitstekend dankzij standaard hoogteverstelling van de zetel en een stuur dat op twee assen (hoogte en diepte) instelbaar is. En ook de achterbank is een meevaller. De rugleuning is er niet abnormaal recht, noch is de zitting echt kort. Gewoon degelijk dus, met een goede toegang. Schuiven we nog wat verder door dan komen we in de koffer terecht. Minimaal 370l groot en uitbreidbaar tot 1.210l. Keurig zonder meer. De laaddrempel hebben we nog wel lager geweten.

Er ging heel wat aandacht naar de materiaalkeuze. En het dient gezegd dat het er op het eerste zicht allemaal erg keurig uitziet. Een chroomlijstje, faux pianolak tegen het dashboard, zacht aanvoelende kunststof bovenop de boordplank… modern, klassevol. Even wat langer speurneuzen leert ons echter dat die zwarte kunststof erg snel vuil is en ook het dashboardkastje, de middentunnel en de deurgrepen uit krasgevoelig plastic gemaakt zijn. Goed geprobeerd, Opel.

Elektronische snufjes

Ergonomisch is de Astra een flinke stap voorwaarts. De middenconsole is opgekuist en je bent nu van die schier eindeloze zee aan knopjes af, terwijl de boordelektronica en de almaar langere lijst snufjes toch nog overzichtelijk blijft. En nu we het over die snufjes hebben: zaken als een intelligente GPS en een hotspot waarop je tot 7 apparaten kan verbinden en via 4G internet kan tappen. Volgens ons kies je nog altijd beter gewoon voor een apparaat met 4G dan werkt het overal, maar kijk, als je per sé je auto aan het internet wil hangen, kan het.

Geef commentaar
comments by Disqus