Opel Astra 1.6 CDTi Ecoflex 136 Veiligheid

Bekijk 19 foto's
Door: BV 04-10-2015

Zes airbags, vijf driepuntsgordels, evenveel hoofdsteunen, ABS, stabiliteitscontrole, bandendrukcontrole, noodremhulp en Isofix bevestigingspunten voor de kinderzitjes. Zo, we hebben de voornaamste standaardvoorzieningen achter de rug. Want er zijn nog een hele hoop extra veiligheidssnufjes om te overlopen.

Vanaf het derde uitrustingsniveau doet immers een regensensor (dan pas!), botswaarschuwing (met inbegrip van een automatische remfunctie) en een rijstrookassistent z’n intrede. Daar vind je ook de verkeersbordherkenning die door vele gebruikers als erg handig wordt ervaren. Dat die dingen gegroepeerd worden, is overigens logisch, want ze doen allemaal een beroep op dezelfde camera die achter de voorruit is ingewerkt.

En toen was er licht

Geef je Opel € 1.300 dan levert het je een Astra met matrix-ledkoplampen. Dat is een aardigheidje dat komt overgewaaid uit de hoogste voertuigsegmenten. Die LED-koplampen verlichten de weg, maar sluiten de delen uit waar tegenliggers rijden zodat ze niet verblinden. Het klinkt én functioneert uitstekend, maar in ons sterk verlichte land levert het je niet zo veel rendement op als in sommige ons omliggende landen.

Geef commentaar
comments by Disqus