Mini Clubman Cooper S Exterieur

Bekijk 17 foto's
Door: BV 16-10-2015

Ja, de Clubman ziet er onmiskenbaar uit als een Mini. Het zou er nog aan mankeren. Met heel wat stijlaccenten die om de aandacht van de toeschouwer vechten. Stijlaccenten die overigens al lang niet meer kunnen verhullen dat de Mini twee generaties na elkaar een flinke groeischeut moest ondergaan. En daardoor begint het er voor de purist ongetwijfeld allemaal een beetje karikaturaal uit te zien.

Wat een klepper

BMW aanziet Mini als een ‘stijl’. Gelukkig maar, want je kan het nu toch echt moeilijk nog beschouwen als een pakket afmetingen. In vergelijking met z’n voorganger werd deze Clubman bijna 30cm langer, ruim 15cm breder en ook nog eens 2,5cm hoger. Hij is nu ruim 4,2m lang. Ja, met nog steeds die herkenbare stijl, maar je moet je ernstig de vraag stellen wanneer je zo hard aan het begrip ‘mini’ hebt gerokken dat het belachelijk wordt. Die grens zou wel eens achter ons kunnen liggen.

In de jacht op meer orders mengt Mini zich bovendien in een prijsklasse waarin je heel wat bijzonder degelijke breaks kan kopen, met prijzen waar je heel wat alternatieven voor kan vinden. Akkoord - je zal die twee grappige achterdeurtjes moeten missen. Maar omdat de Clubman nu toch een gewone doordeweekse break is geworden moet het er bij ons uit: een normale achterklep is handiger.

Druk design

Stijl, dat is echter waar het Mini om gaat. En het moet je ding zijn, want om het gekende karakter van het merk te vertalen naar almaar grotere volumes, wordt steevast extra design toegevoegd. De één kan het smaken, de ander vindt het een te drukke bedoening omdat er een hele hoop stijldetails om je aandacht vechten.

Geef commentaar
comments by Disqus