Dacia Duster TCe 125 Exterieur

Bekijk 26 foto's
Door: BV 08-12-2017

Je herkent ‘m meteen. De nieuwe. En dat is ook logisch, ook al begon het merk opnieuw met een wit blad papier. Dacia zou wel gek zijn om te radicaal aan het uiterlijk te sleutelen. De Duster viel duidelijk in een sweet spot. Stoer, maar niet té. En dat blijft allemaal, met een tikkeltje meer bling. Vooral op de aardig aangeklede versies. Aan de proporties werd een beetje gesleuteld.

Meer bling

De voetafdruk meet nu 4,34m bij 1,80m. De voorruit werd 10cm verder naar voor geschoven. Dat zorgt voor een moderner profiel en een betere ruimte-indruk aan de binnenzijde. Ofschoon alle koetswerkpanelen nieuw zijn, gebeurde de grootste aanpassing aan de achterzijde. Daar eisen de nieuwe kruisvormige achterlichtunits de meeste aandacht voor zich op. De kofferklep is er nu ook dieper uitgesneden, maar de laaddrempel bleef omzeggens gelijk.

Wat het meest de aandacht naar zich toe trekt is het kunststoffen profiel op de flank net voor de deur. Omdat het de stijl op de gepaste manier bijkruidt en omdat het zichzelf verantwoordt door de flank af te schermen van steenslag. Die valse luchtroosters erin, dat had wat mij betreft niet gemoeten.

Geef commentaar
comments by Disqus