Skoda Scala 1.0 TSI 115 Exterieur

Bekijk 30 foto's
Door: BV 18-04-2019

De Scala meet van kop tot staart 4,37m. Flink meer dan de Rapid die hij moet doen vergeten. Hij dropt zichzelf ermee diep in het Golf-segment hoewel hij technisch veeleer vergelijkbaar is met een Polo. Trommelremmen achteraan bijvoorbeeld.

Saai, maar niet té saai

In het verleden bleef Skoda weg uit dit segment. De Octavia knabbelt hooguit wat aan de randen ervan. Deze Scala gaat voor de kern. De Tsjechen zijn niet van gisteren. Ze hebben in de smiezen dat hier bikkelhard wordt gevochten voor elke klant. Er is dan ook geen half werk geleverd. Je kan zo’n Scala krijgen met 18-duimers en een dak, spiegels en kofferklep in het zwart. In een stijlpakket. Maar ook zonder die saus, is het recept niet helemaal zouteloos. De lichtunits bieden een hoge designconcentratie en hij lijkt een beetje het midden te houden tussen een hatchback en een break, wat z’n profiel net dat tikkeltje anders maakt.

Het levert ook een flinke koffer op. Daar past standaard al 467l in. Maar de bank kan natuurlijk ook plat (al is dat niet helemaal vlak). Dan past er tot wel 1.410l.

Geef commentaar
comments by Disqus