Skoda Scala 1.0 TSI 115 Inleiding

Bekijk 30 foto's
Door: BV 18-04-2019

Toen dit decennium nog jong was, introduceerde Skoda de Rapid. In Mlada Boleslav dacht men daar immers een gaatje te zien dat nodig opgevuld moest worden. Niet onlogisch, want terwijl de Fabia eerder compact was, was (en is) de daarboven gepositioneerde Octavia eerder aan de ruime kant. De Rapid werd geïntroduceerd. Een vierdeursversie die veeleer op ontluikende markten is afgestemd (daar zag men nog graag een echter kofferbak) en een vijfdeurs die naarstig probeerde hip te zijn. Vooral met z’n zwarte achterruit.

De Skoda Rapid vergeten

Wild waren we hier bij Auto55 niet van die Rapid. Hij was immers niet zo goedkoop als hij aanvoelde. Achteraf bekeken moet Skoda zich ook niet helemaal lekker gevoeld hebben bij wat het aanbod. Want z’n opvolger die we hier aan de tand voelen, heeft een andere naam. En het is nu weer wél een vijfdeurs met een conventioneler recept. Hij is ook meteen een stuk groter.

Eén en ander heeft ook consequenties voor de prijs. Staat een Rapid nu nog in de catalogus voor de naakte prijs van € 18.900, dan wordt de Scala meteen € 20.770 duur. Daarvoor heb je een handgeschakelde (nu met zesbak) 1.0 onder de kap. Maar je hebt ook meteen wat meer uitrusting, waaronder cruciale veiligheidsvoorzieningen. Een 1.5 TSI met 150pk (een motor die werd geïntroduceerd in de Golf) staat ook op het programma (vanaf € 26.100), naast één dieselversie. Dat is een 1.6 TDI die nooit minder dan € 25.490 kost.

Geef commentaar
comments by Disqus