MG ZS EV Conclusie

Bekijk 88 foto's
Door: BV 25-02-2020

Een betaalbare, ruime elektrische auto. Dat is precies wat de MG ZS EV wil zijn. En kijk, ruim is hij zeker. Vijf volwassenen aan boord, zonder morren, en ook nog eens ruim 470l aan bagage. Betaalbaar is dan weer een relatief begrip. Hij kost toch weer meer dan 30.000 euro en dan heb je nog geen laadinstallatie. Uit ethische overwegingen met een EV gaan rijden, vergt nu eenmaal offers. En je moet dan ook nog akkoord zijn dat je centen uiteindelijk eindigen op de rekening van de toch verre van onbesproken Chinese overheid. MG-eigenaar SAIC is een overheidsbedrijf.

Oké voor een oké prijs

Rijden doet de MG ZS EV behoorlijk. Net zoals hij presenteert. Niet onbesproken, maar wel verdedigbaar. De garantievoorwaarden (5 jaar en tot 8 jaar op de accu) ogen goed. Hij mocht wel wat verder rijden. Een kilometer of 200. Op reis zal je er niet mee trekken.

Als de MG ZS EV één ding zou kunnen zijn, dan is het futureproof. Een elektrische auto die ook nog eens een SUV is en - de geboden aandrijftechnologie indachtig - betaalbaar is. Eén les hebben de Chinezen in elk geval al begrepen: als je een deel van de Europese markt wil inpalmen, bouw je maar beter een auto die goed scoort in de EuroNCAP crashtests.

Geef commentaar
comments by Disqus