Renault Captur E-Tech Plug-In Hybrid Veiligheid

Bekijk 20 foto's
Door: BV 07-11-2020

Net als de eerste Captur in 2013, kreeg het nieuwe model vijf sterren toegekend door de EuroNCAP. Het doet ondanks aangescherpte normen weer beter op gebied van veiligheid voor volwassenen, met een quasi perfecte score van 96%. De veiligheid van kinderen werd met 83% beoordeeld en die voor voetgangers met 75%.

 Veilig, maar irritant

Het cijfer voor de elektronische snufjes zakte van 81 naar 74%. Dat komt omdat de het veilighiedsinstituut almaar meer elektronische hulpmiddeltjes op de lijst met standaarduitrusting wil zien staan. Bij heel wat automerken staan ze echter op de optielijst. Als consument is het een glas halfvol of halfleeg verhaal. Europa verplicht steeds meer van die snufjes, maar de EuroNCAP beoordeelt alleen de veiligheidswerking, niet of ze goed geïntegreerd en voldoende verfijnd zijn.

Ons testmodel, uitgerust met de optionele veiligheidstoeters en -bellen had de optionele snufjes wel. Die vergen gewenning. Om niet te zeggen dat al die ingrepen, alarmpjes en geluiden de bestuurder kunnen irriteren.

Geef commentaar
comments by Disqus