MG5 Conclusie

Bekijk 18 foto's
Door: BV 02-05-2022

MG heeft met deze 5 een primeur te pakken. De eerste elektrische break op de markt. En hij moet betaalbaar zijn. Is hij ook. Tenminste, wanneer je één belangrijke kanttekening maakt: “voor een elektrische auto”. Kies je voor een conventioneel aangedreven model, dan kan je op de markt ongetwijfeld beter doen. Ga je voor elektrificatie dan biedt deze Chinees je de mogelijkheid om geheel elektrisch te rijden voor de prijs van een plug-in-hybride bij een volumemerk.

Mirakels bestaan niet

Kijk je naar de uitrustingstabellen en de afmetingen, dan doet de MG5 z’n job meer dan behoorlijk. Hij is ruim en goed uitgerust. Maar dat is natuurlijk maar het halve verhaal. Want je merkt toch aan de materiaalkeuze en (technische) componenten (zoals de schermen) dat elke euro in twee gebeten moest worden. Mirakels bestaan niet. Geldt ook voor het EV-systeem dat op een weinig bruikbare power-to-grid-functie na geen uitblinker is in laadmogelijkheden.

Als break met een behoorlijk laadvermogen, een goed comfortniveau (niet verwarren met luxe) en voldoende binnenruimte voor een gezin, scoort deze MG5 dan weer goed. Je merkt nauwelijks dat je voor een elektrische auto staat.

Geef commentaar
comments by Disqus