Skoda Fabia 1.4 TDI Exterieur

Skoda Fabia 1.4 TDI
Bekijk 21 foto's
Door: REDACTIE 15-10-2007
Het zal u niet verbazen dat de Fabia wat groter werd ten opzichte van de zeer succesvolle vorige generatie. Dat is immers de norm. Deze editie meet 3,99m in de lengte, is 1,5m hoog en 1,64m breed. Afmetingen waarmee hij aansluiting vindt met o.m de Peugeot 207 en Renault Clio. De extra centimeters zitten vooral in de neus, waar ze aangewend worden voor een grotere zachte zone die levens bij zwakke weggebruikers moet redden. De wielbasis blijft in vergelijking met z'n voorganger identiek.

Het smoelwerk wordt ondergedompeld in de nieuwe Skoda-stijl die heden het sterkst is op de Roomster, maar alle toekomstige modellen van het merk zal tekenen. Er zijn enkele scherpe lijntjes toegevoegd, maar een frivole jongen kan je de Fabia niet noemen. De vormgeving van de daklijn en de kont vertoont wat trekken van Suzuki's Swift, wat vooral een compliment voor die laatste is. Skoda probeert zelfs voor ronduit trendy te gaan, door bijvoorbeeld een dak in een constrasterende kleur aan te bieden. Heel natuurlijk komt dat evenwel niet over.

Het uiterlijk van de testwagen vaart wel bij opties als de mistlichten en het lichtmetaal. Opteert u daar niet voor, dan kan u zich troosten met de uitstekende assemblagekwaliteit van de Tsjechische productiefaciliteit van de constructeur.

Geef commentaar
comments by Disqus