Skoda Fabia 1.4 TDI Interieur

Skoda Fabia 1.4 TDI
Bekijk 21 foto's
Door: REDACTIE 15-10-2007
Hoewel de wielbasis van de Fabia niet toenam, vond men toch extra interieurruimte. In de hoogte. De zitting wordt immers met 3cm opgetrokken, met een positief gevolg voor de rijhouding, de toegankelijk en het plaatsgebruik in de lengte. Bovendien kan je nu achteraan probleemloos met je voeten onder de zitting, wat het comfort er ten goede komt. De aankleding is op z'n Skoda's; degelijk maar zeer saai. Het dashboard wordt letterlijk uit de Roomster overgenomen, maar daar is het in frivoler combinaties leverbaar.

Op de basisuitvoering is de uitrusting ronduit krenterig, en ook op dit € 18.600 dure model moet je nog met de hand de spiegels instellen. Maar de Ambiente heeft op z'n minst een gesloten handschoenvakje, wat de versie onderaan het gamma niet kan zeggen. Concludeer daaruit niet dat je een zee van opbergruimte hebt. Een tweedelig opbergvak lijkt veelbelovend, maar in de praktijk kan je in de Fabia niet eens 4 cd's van nieuwsgierige blikken afschermen. De koffer beschikt wel over praktische zijvakken die verhinderen dat kleine objecten al te veel gaan schuiven. En hij is ook groter. In vergelijking met z'n voorganger komt er 40l bij, wat de laadcapaciteit op 300l brengt. Binnen z'n segment is dat zeer respectabel. De achterbank is neerklapbaar (in delen van Ambiente), maar op een vlakke laadvloer moet u nog steeds niet hopen. De maximale laadcapaciteit (tot de achterzetels) beloopt 1.163l.

De ergonomie, opstellen en bediening van de elementen is vrij van kritiek, maar er valt ook weinig anders over te vertellen, behalve dan dat het verzorgd oogt. Het bespeelt veeleer de ratio dan de emotie.

Geef commentaar
comments by Disqus