Skoda Fabia Combi 1.4 TDI Veiligheid

Skoda Fabia Combi 1.4 TDI
Bekijk 9 foto's
Door: BV 29-01-2008

De veiligheidsuitrusting van de kleine Skoda bestaat uit twee frontale airbags en evenveel laterale plofkussens. Ze werken samen met de driepuntsgordels (alle zitplaatsen) die vooraan voorzien van voorspanners. De passagiersairbag is uitschakelbaar. Hoofdairbags zijn een optie die tegen de zeer redelijke prijs van € 265 wordt aangeboden op alle uitrustingsniveaus met inbegrip van de instapversie.

Onbegrijpelijk is dat het signaal voor de gordeldracht van de bestuurder niet leverbaar is op de basisversie en op de andere varianten in de optielijst staat voor de belachelijke prijs van € 30. Hetzelfde geldt voor de derde hoofdsteun achteraan, die op alle versies € 30 kost maar net als bovenstaande gewoon bij de standaarduitrusting moest zitten.

Een geavanceerd ABS-systeem, dus met remkrachtverdeler en noodremhulp, is uiteraard wel standaard. Een antispinsysteem kost € 80 en ESP zet je € 430 terug al is het weggedrag van de Fabia niet van die aard dat je er vaak wat aan hebt. Bandendrukcontrole is nog zo'n detail dat je € 50 kost.

Geef commentaar
comments by Disqus