BMW X5 sportiever met M-pakket

BMW X5 sportiever met M-pakket
Bekijk 2 foto's
Door: REDACTIE 01-06-2007

De BMW X5 en z'n kleinere broer X3 vallen bijzonder goed in de smaak bij het publiek. Tot op heden zijn er van de twee modellen samen al een miljoen verkocht. De know-how van de constructeur op vlak van dynamische rijeigenschappen bleek eerder dit jaar al, toen we de nieuwe generatie van de X5 aan de tand voelden. Toch kan het nog een stukje sportiever; met het M-sportpakket voor de X5 dat BMW nu aan het aanbod toevoegt bijvoorbeeld.

Het uiterlijk van de X5 wordt opgewaardeerd, onder meer met wat agressiever ogende bumpers, bredere drempels en extra geaccentueerde wielbogen. Maar ook door al die koetswerkonderdelen netjes te lakken, terwijl ze op een standaard X5 in zwarte kunststof geleverd worden. Bij het pakket horen 19-duims velgen, al kan je optioneel nog opwaarderen naar 20-duims lichtmetaal. De wielen zijn voor- en achteraan steeds met rubber van een verschillende breedte geschoeid. Een sportophanging zorgt voor nog strakkere koetswerkbewegingen. Het interieur heeft recht op elektrisch verstelbaar sportmeubilair, een sportstuur en een donkere dakbekleding.

Het pakket is leverbaar voor de 3.0si, de 3.0d en de 4.8i. Opteert u voor één van de twee eerste zescilindermotoren, dan moet u er € 6.875 voor ophoesten. De combinatie met de dikke V8 vraagt wat minder toeslag; € 5.275.

Geef commentaar
comments by Disqus