Caterham handelt in tweewielers

Caterham handelt in tweewielers
Bekijk 7 foto's
Door: AUTO55 05-11-2013

Op de 71ste editie van de Esposizione Internazionale del Motociclo (EICMA), een motosalon in Milaan, stelde Caterham vandaag een reeks tweewielers voor die de nieuwe motorfietsendivisie van het merk moeten vertegenwoordigen. Voorlopig worden er drie modellen opgelijst (Classic E-Bike, E-Bike Carbon en Brutus 750) en de verkoop start in de loop van volgend jaar. Prijzen zijn er nog niet, maar de constructeur spreekt van een 'betaalbaar gamma'.

De Classic E-Bike wordt zoals je al kon raden deels door elektriciteit aangedreven, net als de E-Bike Carbon. Al liet laatstgenoemde zijn ontwerp op dat van F1-bolides inspireren. Caterham heeft eventueel zelfs een gelimiteerde editie uit exotische materialen in gedachten. Met de E-Bikes geraak je volgens de Britten tussen 40 en 80km ver en uiteraard hoef je geen rijbewijs voor te leggen om er de baan mee op te gaan.

Van een hele andere orde is de Brutus 750, wat binnenshuis de 'SUV op twee wielen' wordt genoemd. Je kan er zelfs een heuse sneeuwscooter van maken - als je bijna vier uur de tijd hebt tenminste. Caterham beweert met de Brutus 750 de eerste motorfiets te hebben gebouwd die met een automatische transmissie gezegend is.

Foto's van de fietsen kan je hier bekijken.

Geef commentaar
comments by Disqus