2014: nieuwe keuringstarieven

2014: nieuwe keuringstarieven
Vergroot foto
Door: BV 03-01-2014

2014 lijkt er voor de autobezitter niet goedkoper op te worden. In elk geval past keuringsorganisatie Goca vanaf 1 januari nieuwe tarieven toe. De prijs gaat met zo'n 3% de hoogte in.

Normale keuring

Het tarief voor een normale keuring is gestegen van € 29,1 naar exact € 30 en is van toepassing op personenwagens, auto's voor dubbel gebruik, minibusjes en lijkwagens.

Lichte vrachtwagens tot 3,5 ton, vrachtwagens, autobussen

De voertuigen in de categorie ‘lichte vrachtwagen', met een maximale totale massa van 3,5 ton laten keuren kost je voortaan € 33,90. Voor autobussen en vrachtwagens is het tarief vastgelegd op € 53,50.

De voornaamste toeslagen

Bovenstaande prijzen (inclusief BTW) slaan op de conventionele keuringen. Daarop kunnen nog een heel aantal supplementen van toepassing zijn. We lijsten de voornaamste even op:
administratieve herkeuring: € 7,6
technische herkeuring: € 12
weging van het voertuig: € 14,20
keuring LPG-installatie

Laattijdige keuring

Laat je je voertuig keuren na de vervaldatum van het actuele keuringsattest, dan rekent vakorganisatie Goca je ook een toeslag aan, hoewel het natuurlijk geen extra werk vergt.

tot 1 maand te laat: € 7,6
2 of 3 maanden te laat: € 10,90
4, 5 of 6 maanden te laat: € 16,40
meer dan 6 maanden te laat: € 27,30

Het loont de moeite om in het achterhoofd te houden dat de meeste keuringsstations je uitnodigen voor een keuring, maar dat zulks geen verplichting is. Er zijn voorbeelden bekend van instellingen die dat niet doen als de capaciteit op voorhand voldoende benut lijkt te worden.

Alle tarieven zijn te vinden op www.goca.be.

Geef commentaar
comments by Disqus