Quant e-Sportlimousine heeft 3.700pk en 11.600Nm in huis!

Bekijk 14 foto's
Door: BV 04-03-2014

NanoFlowcell, dat is het Liechtensteinse bedrijf achter de Quant e-Sportlimousine die op het Autosalon van Genève debuteert. Het biedt een erg indrukwekkende kijk op de toekomst.

Ruimtevaarttechnologie

Waar het eigenlijk allemaal om draait is een ‘flow cell’. Dat is een batterijsysteem waarbij de energie in vloeibare vorm wordt opgeslagen. De techniek werd in 1976 gepatenteerd door NASA voor een ruimtevaartprogramma. De opslagwijze zou net zo efficiënt zijn als de huidige lithium-ion-technologie maar is vele malen duurder.

3700pk en 11.600Nm

Om even diets te maken hoe veel energie er nu exact wordt opgeslagen in twee 200 liter grote tanks aan boord, heeft NanoFlowcell deze Quant e-sportlimousine bedacht. Een gevleugelde creatie die vier inzittenden in alle comfort laat plaatsnemen in een interieur met grote aanraakgevoelige schermen en een weldaad aan leder en fijn hout. En dat is een ranke, organisch gelijnde koets. Maar het is eigenlijk allemaal naast de kwestie.

Waar het om gaat is het nominale Voltage van 600V en 50 ampère. Dat is voldoende om gedurende 400 tot 600km één elektromotor per wiel te voeden. En die elektromotoren zijn niet kinderachtig. Ze zijn elk (!!) 925pk en 2900Nm sterk.

Verbluffende prestaties

Deze Quant e-sportlimousine weegt droog aan de haak al 2,3 ton. Maar met een totaalvermogen van 3.700pk en 11.600Nm trekkracht maakt dat gewoonweg niets uit. Het model spurt vanuit stilstand naar 100km/u in 2,8 seconden en kan theoretisch tot wel 380km/u halen.

Toekomstmuziek

We kennen ze wel, dit soort van beloftevolle concepts. Van de meesten wordt achteraf niets meer vernomen. NanoFlowcell is vastbesloten om niet zo te eindigen. Nog dit jaar wil het bedrijf 5 functionele prototypes hebben rijden.

Geef commentaar
comments by Disqus