Hennessey Venom GT ‘Worlds Fastest Edition’

Bekijk 45 foto's
Door: BV 26-03-2014

Hennessey, dat is de Amerikaanse sportwagenfabrikant die claimt dat hij de snelste productiewagen ter wereld in de catalogus heeft. Op de Space Shuttle landingsbaan (dan deed die ook nog eens dienst) van het Kennedy Space Center reed de Venom GT immers 435,1 km/u.

Een record?

De Amerikanen hebben de prestatie met erg veel tamtam aangekondigd, maar het was géén record. Niet dat iemand anders ooit sneller ging, dat niet. Maar een officieel record vereist nu eenmaal dat je de afstand twee maal aflegt in tegengestelde richting (om onder meer de invloed van wind en reliëf uit te sluiten) en vervolgens het gemiddelde telt, onder het toeziend oog van een vertegenwoordiger. Dat heeft Hennessey niet gedaan.

Worlds Fastest Edition

Het weerhoudt oprichter John Hennessey er in elk geval niet van om een speciale ‘Worlds Fastest Edition’ op de markt te brengen. Die is voorzien van een specifieke rood - wit - blauwe striping - de kleuren van de Amerikaanse vlag. Er worden slechts drie stuks van gebouwd. Ze kosten meer dan € 900.000 en ze zijn allen al verkocht.

Geef commentaar
comments by Disqus