R-Design voor Volvo V60 Plug-In Hybrid

Bekijk 10 foto's
Door: AUTO55 26-04-2014

Volvo's V60 Plug-In Hybrid is er nu ook als R-Design, wat inhoudt dat hij een sportiever jasje krijgt aangemeten. Met dikke bumpers, een diffuser achteraan, Xenon-verlichting met bochtenfunctie, specifieke 18-duims Ixion-wielen en een nieuwe lakkleur (Inscription Rebel Blue). Binnenin dan trakteert de Zweed op Sensus Connect, een hoogwaardig audiosysteem, een elektrisch verstelbare bestuurdersstoel en automatisch dimmende buitenspiegels. De V60 R-Design is gebaseerd op het Summum-uitrustingsniveau.

Op technisch gebied verandert er niets. De 2.4-liter dieselmotor en de daaraan gekoppelde elektrocentrale zijn samen nog steeds goed voor 238pk, wat een sprinttijd van iets meer dan zes seconden en een topsnelheid van 230km/u mogelijk maakt. Daar tegenover staan een opgegeven gemiddeld verbruik van amper 1,9l/100km en een CO2-uitstootcijfer van 49g/km.

Momentum

Ook nieuw is de Momentum-uitvoering. Dat staat voor zaken als een TFT Crystal-instrumentarium, Bluetooth-audiostreaming, verwarmbare voorstoelen, Electronic Climate Control, Park Assist achteraan, een regensensor en City Safety. De V60 Momentum rust op 17-duims lichtmetaal en stelt verchroomde raamlijsten tentoon.

Geef commentaar
comments by Disqus