Wakkere vrachtwagenbestuurder redt levens

Vergroot foto
Door: ADD 14-04-2015

Een 19-jarige vrachtwagenchauffeur redde woensdagnacht op een autostrade in het zuiden van Duitsland naar alle waarschijnlijkheid behoorlijk wat mensenlevens. In de Duitse media wordt hij nu als held gevierd, maar de jongeman begrijpt de hype rond zijn persoon helemaal niet.

Alerte reactie

De chauffeur was 's nachts met een vrachtwagen vol met appels onderweg op de A81 richting Stuttgart toen hij langs de kant van de weg een auto zonder verlichting zag staan. Als reactie deed hij zijn verstralers aan waarop ook de auto de lichten aanstak en vertrok.

Plots werd het de vrachtwagenchauffeur echter duidelijk dat de auto aan het spookrijden was en dat er ook achter hem voertuigen naderden. Prompt reageerde de man en deed wat van hem een held maakte. Hij deed zijn knipperlichten aan, wisselde naar de middelste rijstrook, zette zijn truck dwars over de weg en belde vervolgens de politie.

Gelukkig was er nauwelijks verkeer op de baan en begrepen de acherliggers zijn signaal. De spookrijder maakte vlak voor de vrachtwagen al vloekend en schreeuwend rechtsomkeer. De chauffeur volgde de autobestuurder en aan een afslag stond de politie de beiden op te wachten. De spookrijder bleek een vrouw te zijn, onder invloed van medicatie en mogelijk met zelfmoordplannen. Zij werd naar het ziekenhuis overgebracht.

Nationale held

Sindsdien ging het verhaal viraal: kranten, radio- en tv-stations vragen om interviews, in de sociale media wordt de jonge vrachtwagenchauffeur als een held beschouwd. Maar die wil daar allemaal niks van weten en hoopt dat de aandacht rond zijn persoon snel zal wegebben.

Wie met vragen zit over zelfdoding kan terecht bij: De Zelfmoordlijn, 1813 www.zelfmoord1813.be

Geef commentaar
comments by Disqus