Velgentrends zomer 2015, volgens Mercedes

Bekijk 11 foto's
Door: BV 28-04-2015

De autosector adopteert graag gewoonten van andere succesvolle sectoren. Met wisselend succes overigens. Zo hebben de Fransen ons al eens proberen wijsmaken dat hun modellen binnen een jaarcollectie passen. Maar daar viel de massa niet voor. Mercedes probeert het nu nog eens opnieuw, maar niet voor een complete auto - alleen voor de velgen. Dit zijn de trends voor de zomer van 2015.

Groot en verfijnd

Wie deze zomer wil tonen dat hij met z’n vierwieler helemaal bij de tijd is, rijdt op grote, verfijnde velgen. Bijna alle belangrijke modellen uit het Mercedes-aanbod krijgen er nieuwe wielen bij. De C-Klasse, E-Klasse, A-Klasse, CLA Shooting Brake en GLA zijn nu allemaal te krijgen met nieuwe 18- of 19-duimers. De GLE, S-Klasse, SL en de V-Klasse rollen op veelspakige wielen die minimaal 18” en maximaal 21” groot zijn.

Mooier, maar…

Grote velgen en dunnen banden ogen appetijtelijk, maar hou er, voor je in de buidel tast, toch maar even rekening mee dat wat ze toevoegen aan de uitstraling, ze bijna altijd wegnemen op het vlak van weggedrag. Hoe groter de velg en dunner de band, hoe slechter het comfort.

Geef commentaar
comments by Disqus