Aston Martin DB9 GT is mooie zwanenzang

Bekijk 8 foto's
Door: ADD 24-06-2015

Elf jaar heeft de Aston Martin DB9 al op de teller staan. Nu wordt de GT nieuw leven ingeblazen en wordt hij met 547pk sterker dan ooit.

De première beleeft de bolide op het Goodwood Festival of Speed. Daar toont Aston Martin dit weekend de sterkste (en waarschijnlijk de laatste) versie van de 2+2-zitter. Een 6.0 V12 levert 547pk in de GT terwijl de standaard DB9 het met 'slechts' 517pk moet stellen. Een opvolger wordt volgend jaar verwacht.

Paarden

Afgezien van het aantal paarden en de naam verandert Aston Martin weinig aan de GT. De vier kleppen geven hun kracht door aan een geautomatiseerde transaxle zesbak. Van 0 naar 100 km/u sprint de GT in 4,5 seconden, 0,1 seconden sneller dan de normale DB9. Topsnelheid klokt af op 294km/u.

De belangrijkste nieuwigheid afgezien van de 30pk extra is het nieuw infotainmentsysteem (de zogenaamde AMI II) met touchscreen, USB-poorten en Bluetooth. De buitenkant wordt opgeleukt met GT-emblemen, aangepaste koplampen, een zwarte voorspoiler en een eveneens zwarte diffusor.

Geef commentaar
comments by Disqus