Audi A1 eert met 450pk echte S1

Bekijk 5 foto's
Door: ADD 26-06-2015

Tuner MTM wil de Audi S1 in ware Groep B-stijl omhullen. Een bommeke dat de herinneringen aan de echte Audi Sport Quattro S1 uit 1984 weer oproept: veel spoilers en nog meer pk's op een kleine wielbasis.

Al sinds de voorstelling van de huidige Audi S1 is er onder de adepten behoorlijk wat discussie over de naam. Velen vinden dat die enkel en alleen aan de rallylegendemet vijf cilinders toebehoort. Anderen vinden het dan weer goed dat Audi consequent vasthoudt aan zijn naamgeving: een sportieve A1 kan enkel S1 heten.

450pk?

De S1 moet zijn naam dus verdienen. En daarom blaast MTM de 2.0 viercilinder van 231pk op naar ten minste 427pk. Turbocharger, inlaatspruitstuk, brandstofinjectie en uitlaatsysteem vliegen eruit en maken plaats voor grotere onderdelen. Die moeten helpen om de motor 450pk sterk te maken. Voor wie betaalt, schroeft de tuner een vijfcilinder uit de TT RS in het chassis. Straatlegaal zou hij in elk geval worden

Wij zijn er nog niet

Al die mooie beloften en cijfertjes zijn nog slechts theorie. Er bestaat nog geeneens een prototype. De viercilinder "EA888" die MTM momenteel in de catalogus heeft staan, haalt maximaal 400pk. De eerste groep-B-S1 bouwen ze pas als er aankoopbonnen ondertekenend zijn. Minstens tien stuks wil MTM verkopen. Elke exemplaar zal € 120.000 kosten. Wie wil vijf cilinders of een sequentiële versnellingsbak wenst, zal meer betalen. Een kleine troost: een echte Gruppe-B-Audi kost op veilingen vaak drie keer zoveel.

Geef commentaar
comments by Disqus