Miami Vice Ferrari Testarossa te koop

Bekijk 8 foto's
Door: BV 09-07-2015

Eén van de meest herkenbare Ferrari’s uit de geschiedenis wordt geveild. Het gaat om de witte Testarossa die in de eighties werd gebruikt voor de opnames van de televisiereeks Miami Vice (om die reden ook terug te vinden in het Auto55.be-dossier De Helden van het Kleine Scherm).

Verminkt?

Op de auto staan slechts 16.124 mijlen, maar je bent nagenoeg zeker dat een aantal ervan driftend werden afgelegd. Zo werd hij destijds op tape vastgelegd. De fabriek leverde overigens twee Testarossas. Zwart, zelfs. Maar omdat Miami Vice vaak ’s nachts werd opgenomen en de apparatuur destijds nog grote beperkingen had, werd besloten om ze wit te overspuiten. Dat was makkelijker.

Eerder al te koop

De auto wordt te koop aangeboden door veilinghuis Mecum Auctions. Wie hem hebben wil zal van 13 tot 15 juni moeten afzakken naar Monterey aan de Amerikaanse Westkust. Over de prijs wordt niets gezegd, maar deze auto werd een jaar geleden al eens op Ebay te koop gezet. Toen werd er 1,7 miljoen dollar voor gevraagd. Dat was toen wellicht te veel om effectief een koper te vinden, maar het geeft je wel een idee van de verwachtingen.

Geef commentaar
comments by Disqus