Deze Porsche 911 laat elke Cayenne in het zand happen

Bekijk 37 foto's
Door: BV 22-07-2016

Er zijn meer offroad-rally’s dan alleen maar de Dakar. Er is bijvoorbeeld de Baja 1000, die het gelijknamige schiereiland van Mexico kruist. Bij ons wat minder bekend, maar bij autoliefhebbers net zo gerespecteerd. En de Baja heeft misschien wel één grote troef tegenover Dakar. Bij die laatste komen alleen spiksplinternieuwe voertuigen aan de start. In de Baja zijn ook oudjes welkom. Zoals deze 911 ‘LuftAuto’ bijvoorbeeld.

Luftgekult

Luftgekult, een bedrijfje dat is opgericht door ene Howie Idelson en Patrick Long, fabrieksrijder bij Porsche en sinds 2013 behoorlijk succesvol op Le Mans, samen met Hollywood-ster Patrick Dempsey. Beide heren wilden dolgraag een ode brengen aan de luchtgekoelde 911 en daarbij een keer buiten de gebaande paden treden. Elfjes zoals die van Singer zijn er legio, maar dit is eens wat anders.

Porsche deed het voor

Inspiratie werd gevonden bij offroad-rally's als de Baja 1000. Maar natuurlijk ook Porsches eigen, roemruchte Porsche 911 SC Safari diende als inspiratiebron. Het resultaat van dit alles is dus deze 911 LuftAuto.

Van 1985 is 'ie oorspronkelijk, maar vergis je niet: onderhuids gaat heel wat gespecialiseerde techniek schuil. Deze 911 laat dan ook elke Cayenne in het zand happen. Wil je hem? Helaas. Dit unieke exemplaar werd al geveild voor het goede doel. De hamer viel op 275.000 dollar.

Geef commentaar
comments by Disqus