Een buitengewone Brabus-Bentley-Cadillac-Maybach

Bekijk 11 foto's
Door: BV 20-08-2016

Slangenleder, wortelnotenhout, gouden velgen - daar staan we niet meer van te kijken. Biturbo V12, 900pk - alledaags. Als je 's zondags na het tennissen of golfen met de maten wil opvallen, dan heb je nog veel meer nodig. En net op die kar springt de Canadese Tuner Scaldarsi.

Scaldarsi Emperor I

Basis voor deze ongelooflijke auto is een Mercedes-Maybach S600. Als motor gebruiken de Canadezen de Brabus Rocket 900 - ook een omgebouwde Maybach. De tot 6,3-liter opgeblazen biturbo V12 (bij Mercedes slechts 6l) levert 900pk en accelereert in 3,7 seconden naar 100. Bij Brabus wordt de elektronische rem bij 350km/u getrokken, maar bij Scaldarsi kan daarover gepraat worden.

Het interieur

Dat werd natuurlijk ook verfijnd: 78 verschillende soorten hout en 24 ledersoorten bijvoorbeeld. Krokodil voor de stoelen en wortelnotenhout voor de instaplijsten? Waarom niet.

We zijn er nog niet

Uniek wordt de Emperor pas door de externe veranderingen. Scaldarsi vergroot de grill naar de standaard van een oude Cadillac en geeft de limousine Bentley heupen. De achterzijde ziet er met een diffusor en vier uitlaatpijpen nog het onschuldigst uit. Alles wat nog paar een beetje naar metaal ruikt, werd bekleed met rosé goud. Daarbij kunnen naar wens extra's zoals als de passende Rolex, krokodillen leren tassen of champagneglazen worden besteld.

Emperor I - V

1,5 miljoen dollar (omgerekend € 1,32 miljoen) moet elk van de 10 geplande exemplaren kosten. Maar niet getreurd als je die misloopt. Neen hoor, er zullen nog een Emperor II (Mercedes-AMG S65 Coupe), Emperor III (Bentley Bentayga), Emperor IV (Mercedes-AMG G65) en Emperor V (Bugatti Chiron) volgen. Wij kijken er al naar uit!

Geef commentaar
comments by Disqus