Dealer vindt compleet wagenpark zonder velgen terug

Bekijk 4 foto's
Door: BV 27-08-2016

De wielbouten hebben ze gewoon laten liggen, meer dan 1.000 stuks slingeren er nu rond op het erf van "Peltier Chevrolet", een autohandelaar in Tyler, Texas. Ze liggen tussen 48 auto's waar ze ooit aan 192 wielnaven bevestigd waren en waarvan de velgen en banden nu ontbreken. Gestolen.

Volgens het Tyler Police Department gebeurde de diefstal afgelopen zondag om circa één uur 's nachts. De dieven braken de sloten van de poort open en vernielden de schijnwerpers op het terrein om niet gezien of gefilmd te worden door de beveiligingscamera's. Op ongeveer vier uur tijd demonteerden ze de velgen van 48 auto's en verdwenen.

250.000 dollar foetsie

David Bates, de zaakvoerder, schat de waarde van de gestolen velgen en banden op 200.000 tot 250.000 dollar. Er werden vooral 20- en 22-inch-velgen van de Chevrolet Camaro en Silverado gestolen. De schade die er aan de auto's ontstaan is, heeft de dealer nog niet berekend, sommige Chevy's staan nu gewoon op balkjes of op hun remschijven.

Gebeurt wel vaker

Dergelijke acties zijn niet ongewoon. November vorig jaar trof een Duitse dealer zijn wagenpark velgenloos aan. Sinds 2014 deden er zich in de Amerikaanse staat Texas ten minste twee andere incidenten van een dergelijke omvang voor. De politie vermoedt dan ook dat er een gespecialiseerde bende aan het werk is.

Foto's: Detective Gary King, East Texas Auto Theft Task Force

Geef commentaar
comments by Disqus