Qoros concept leent bij Koenigsegg

Vergroot foto
Door: BV 12-04-2017

De Chinees-Israelische autobouwer Qoros is tegenwoordig beste maatjes met de Zweedse producent van excentrieke supercars Koenigsegg. De twee bedrijven presenteren op het Autosalon van Shanghai deze K-EV. Een Qoros concept car die meer dan een beetje techniek uit Zweden gebruikt.

Zonder versnellingsbak

De hybride aandrijflijn bijvoorbeeld. Die heeft erg veel gemeen met die uit de Regera. Zo wordt er bijvoorbeeld evenmin een versnellingsbak gebruikt. Best opmerkelijk.

De cabine moet plaats bieden aan vier inzittenden. Die kunnen er op een aparte manier in plaatsnemen. Aan de bestuurderskant zit een vleugeldeur terwijl aan de passagierskant een portier zit met dubbele scharnieren. Die kan op twee manieren openen. En achteraan zit dan weer een schuifdeur.

Aan de binnenzijde zal je vooral carbon zien. Dat beperkt het gewicht, moet voor duurzaamheid zorgen en garandeert een hoge rigiditeit.

In productie?

Qoros zegt dat serieproductie verre van uitgesloten is. Integendeel. Het bedrijf wil de K-EV vanaf 2019 effectief bouwen. Het zou evenwel niet voor het eerst zijn dat het bedrijf het grote publiek een oor aannaait. Van de Europese marktintroductie van de normale modellen van het merk ook nog steeds geen spoor…

Geef commentaar
comments by Disqus