Tesla gaspedaal is van plastic dus…

Vergroot foto
Door: BV 03-07-2017

Tesla heeft een onbevangen aanpak als het op de ontwikkeling en commercialisering van z’n auto’s aankomt. Dat werd onlangs nog duidelijk. Toen besloot het bedrijf om conventionele preproductiewagens van de Model 3 over te slaan. Die stap wordt doorgaans gebruikt om de laatste fouten of moeilijkheden bij de assemblage op te sporen. Het gaat evenwel ook op voor de materiaalkeuze..

Meer kunststoffen

Automerken zoeken altijd naar nieuwe, betere, lichtere of goedkopere materialen. Maar niet elk onderdeel is even geschikt voor alternatieven. Pedalen zijn omwille van hun cruciale functie nog steevast uitgevoerd in staal. Maar het gaspedaal van Tesla heeft op z’n minst een bevestigingsarm in plastic. Dat die minder stevig is dan een conventioneel exemplaar mocht een Amerikaan al ondervinden.

Pedal tot the metal

Gebruiker  “Benjiejr” van het Tesla Motor Forum gaf een demonstratie aan een geïnteresseerd familielid toen hij besloot hard te accelereren. Hij zette daarbij vanzelfsprekend behoorlijk wat druk op het gaspedaal dat afbrak. De nog fonkelnieuwe Tesla Model S vertraagde meteen en kon veilig aan de kant gezet worden, wat niet noodzakelijk altijd het geval is. Hij postte daarop een foto van het kwestieuze onderdeel.

Terugroepactie?

Uit de reacties op het forum moet blijken dat de breuk geen alleenstaand geval is. Verschillende Tesla-rijders zetten het merk onder druk om een terugroepactie op poten te zetten en een steviger gaspedaalarm te voorzien.


Geef commentaar
comments by Disqus