VW California XXL Concept is volwassen luxecamper

Bekijk 35 foto's
Door: BV 26-08-2017

Volkswagen tilt z’n California Camper, doorgaans gebaseerd op de Multivan, naar een hoger niveau. Op het Caravan Salon in Düsseldorf presenteert het merk deze California XXL Concept. Die is gebaseerd op de VW Crafter en heeft z’n naam niet gestolen.

Langer dan hij lang is

Onder het extra hoge dak (voorzien van de nodige glaspanelen) krijg je 2,2m vrije ruimte. De auto is nog eens 10cm hoger dan een Crafter bestelauto met ‘extra hoog dak’. Tussen de voor- en achterbumper meet de California XXL 5,98m, maar de totale lengte bedraagt niettemin 6,2m. Dat komt door de extra uitbouw achteraan ter hoogte van de achterruit.

Natte cel

De California XXL biedt vanzelfsprekend meer ruimte dan de 'gewone' California die je momenteel in de prijslijsten van het bedrijf terugvindt. Maar z’n belangrijkste onderscheid is de aanwezigheid van een ‘natte cel’. Sanitair, compleet met toilet, spoelbak en douche, aangevuld met de nodige vers- en vuilwatertanks. Daardoor kan deze XXL flexibeler ingezet worden. Met de reguliere California ben je ofwel verplicht je persoonlijke hygiëne te verwaarlozen, ofwel (hopelijk) op zoek te gaan naar een kampeerplaats met de nodige faciliteiten.

Met diesel en 4x4

Onder de kap zit een diesel (en dus geen elektrische aandrijving, zoals eerder voorspeld). Dat is een 2-liter met 177pk, die gecombineerd wordt met vierwielaandrijving. Een pneumatische ophanging zorgt voor het nodige rijcomfort en maakt het ook eenvoudig om de camper horizontaal te stellen wanneer geparkeerd.

Geef commentaar
comments by Disqus