Nieuwe Subaru Impreza is te koop, als je een dealer vindt

Bekijk 2 foto's
Door: BV 14-09-2017

Op het Autosalon van Frankfurt introduceerde Subaru de nieuwe Impreza op de Europese markt, na een hiatus van enkele jaren. Een auto die aan de zijde van een nieuwe XV vanaf het laatste kwartaal van dit jaar bij ons te koop is. Een camera achter de voorruit die speurt naar obstakels en een nieuw platform met een 40% hogere stijfheid, zijn de grote blikvangers.

Wat is nieuw?

Veel nieuws valt er onder de kap dan weer niet te rapen. De boxermotoren, die Subaru de kans geven om te profiteren van een laag zwaartepunt en de aandrijving zijn nog steeds present. Maar de 1.6l met 112pk en 150Nm - de enige motoroptie - maakt zo’n Impreza niet echt vlot. 100 neemt meer dan 12 seconden in beslag. Je laat het schakelen overigens altijd over aan een CVT-automaat, iets waar de Europese consument het - omwille van de losse verhouding tussen toerental en acceleratie - nog steeds niet warm voor loopt.

Het kost…

Een Impreza kopen kost je minstens € 21.495 (iPure). De topversie (Premium), nog steeds met dezelfde motor, maakt je € 27.995 armer. Als je tenminste een plaats vindt waar je je centen kan uitgeven. Het merk heeft slechts 16 verdelers in België. Ter vergelijking, een klein merk als SsangYong heeft er 46.

Geef commentaar
comments by Disqus