Hoe voorkom je dat je oldtimer gestolen wordt?

Oldtimers zijn een gemakkelijke prooi voor dieven. Ze hebben immers nauwelijks ingebouwde anti-diefstalbeveiliging. Eenmaal gestolen verdwijnen ze vaak in schuren - soms voor meer dan tien jaar. Demontage van oldtimers is eerder de uitzondering. Ze worden veeleer verkocht met gewijzigd chassisnummer. Met enkele voorzorgsmaatregelen kun je het de dieven echter wat moeilijker maken.

Garage!

Het lijkt vanzelfsprekend, maar een waardevolle auto parkeer je in een garage die je veilig kan afsluiten.

1

Old school diefstalbeveiliging

Zoals een stuur-, pedaal- of wielklem of versnellingsslot schrikt sommige dieven af. En je kan met een verborgen schakelaar die de stroom- of brandstoftoevoer activeert, het starten van de motor verhinderen. Oo een alarmsysteem schrikt dieven af en waarschuwt de eigenaar via zijn smartphone.

2

GPS-tracker

Met de installatie van een GPS-zender kan het gestolen voertuig gevolgd worden na de diefstal. Die helpt je echter alleen bij het terugvinden, diefstal kan je zo niet voorkomen. Goed georganiseerde dieven laden de auto op een trailer en verdwijnen snel. Als die gesloten is en bekleed met aluminiumfolie, wordt het GPS-signaal verstoord. Al zijn er ondertussen ook tracking-apparaten die minder gevoelig zijn voor een stoorfactor.

3

Anti-diefstal DNA

Op bepaalde onderdelen wordt een onzichtbare markeringsvloeistof aangebracht die een unieke DNA-code bevat. Met UV-licht is het makkelijk de markeringen te traceren en herkennen. Zo kunnen ze met een database vergeleken worden en toegewezen worden aan de rechtmatige eigenaar. Dieven worden met een sticker op het anti-Diefstal DNA gewezen en - hopelijk - afgeschrikt.

4
Geef commentaar
comments by Disqus