Jaguar Land Rover verkoopt 100 klassiekers en geen enkele Jaguar of Land Rover

Bekijk 4 foto's
Door: BV 22-02-2018

De Britse autobouwer Jaguar Land Rover heeft bovengemiddeld veel aandacht voor z’n patrimonium. Omdat daar enkele pareltjes inzitten. En natuurlijk ook omdat het de kas kan spijzen. Restauratieprojecten en zelfs het afwerken van oude modelreeksen zoals de Jaguar D-Type, horen tot de projecten van de Classic-afdeling. Die doet nu ook nog eens 100 auto’s in de verkoop.

Geen enkele Jaguar of Land Rover

Opvallend. Bij de klassiekers die door het merk worden aangeboden zit geen enkele Jaguar en evenmin een Land Rover. Het zijn voertuigen die het voormalige lid van de gigantische British Leyland-groep doorheen de jaren verzamelde.

Wat is interessant?

Daar zit wat eigenaardigheden tussen. Een Vauxhall 2300 Chevette, een Metro Turbo, een paar Victors, een Rover P6 3500 Estate of een Reliant Scimitar prototype met vierwielaandrijving bijvoorbeeld.

Het is niet allemaal Brits, wat een nieuwe eigenaar zoekt. De lijst omvat ook een paar Citroën CX Familiales, een Polski Fiat 125p, een Peugeot 203 of een Mercedes 320CE met handbak.

Het is veilinghuis Brightwells dat ze onder de hamer legt bij het Bicester Heritage center. En ze moeten allemaal weg. Er valt dus misschien wel een koopje te doen.

Geef commentaar
comments by Disqus