Deze Renault RS is geen hot match

Bekijk 14 foto's
Door: BV 10-07-2018

Sterker nog, er staat kleeft wel een Renault-logo op, maar autofabrikant Renault heeft daar niets meer mee te maken. De vrachtwagendivisie werd jaren geleden al afgesplitst. Het is Volvo Trucks dat er de plak zwaait. Maar Renault Trucks sponsort dan weer wel de F1-activiteiten van Renault. Het geeft nu een zware trekker uit de T-Serie een Sport Racing-editie in de kleuren van het team uit de koningsklasse van de autosport. En ga nu niet denken dat het om een éénmalige creatie gaat. Er worden zowaar 99 stuks van gebouwd voor klanten.

Krachtiger dan de Megane RS

De trekker moet aan vermogen niet onderdoen voor de Megane RS. Sterker nog, de 13-liter zescilinder diesel ontwikkelt zo’n 520pk. Zowat het dubbele van bovenvermelde Mégane. En dan is er nog de trekkracht - met 2.550Nm een veelvoud. Maar de prestaties zijn niet vrijgegeven.

Lakwerk

Aan de buitenzijde vallen niet alleen de specifieke kleuren voor de koets, maar ook die voor de velgen, buitenspiegels en grille op. Aan de binnenzijde werd er ook gewerkt. Door Recaro’s te voorzien en ook daar zwart leder en gele accenten te laten domineren.

Geef commentaar
comments by Disqus