Suzuki Vitara krijgt facelift

Bekijk 4 foto's
Door: BV 30-07-2018

Op het Autosalon van Parijs in 2014 stelde Suzuki de nieuwe Vitara voor. Dat wil zeggen dat de tijd rijp is voor een opfrisbeurt.

De aanpassing geschiedt volgens traditioneel recept. Aan de buitenzijde bestaat die uit een nieuwe grille, en andere bumper, nieuwe achterlichten en twee nieuwe kleuren.

Binnenin vinden we een nieuw instrumentenpaneel met een centraal kleurendisplay en nieuwe zacht aanvoelende kunststoffen. Er wordt ook gesproken over ‘nieuwe technologie’, evenwel zonder in detail te treden.

Nieuwe motoren

Onder de kap wijzigt er ook één en ander. Om te beginnen valt de Vitara nu ook als een blok voor de downsizing-trend. De 1,6l benzinemotor verdwijnt. In de plaats daarvan komt een 1,4l met 140pk en zelfs een éénliter die 110pk zal opwekken. Het door Suzuki ‘AllGrip’ gedoopte vierwielaandrijfsysteem is als optie verkrijgbaar op de beter uitgeruste modellen, in combinatie met een handgeschakelde versnellingsbak.

Veiligheidssnufjes

De standaarduitrusting omvat voortaan een Lane Departure Warning en Prevention, Traffic Sign Recognition, Blind Spot Monitor, Rear Cross Traffic Alert en Dual Sensor Brake Support. Dat gaat de EuroNCAP leuk vinden.

Geef commentaar
comments by Disqus