Milan Red, omdat de Oostenrijkers ook een supercar wilden

Bekijk 6 foto's
Door: BV 30-07-2018

Een kleine Oostenrijkse autobouwer die - eigenaardig genoeg - Milan Automotive heeft, wil zich moeten in het segment van de supersportwagens. Dat willen ze doen met de Red. Een tweezitter die nog eens een goed ouderwetse V8 onder de kap krijgt. Voor de goede orde zijn daar wel moderne turbo’s op gevezen. Vier, om precies te zijn.

Tot 10 tellen...

Dat alles wil zeggen dat de 6,2l V8 een vermogen van 1.325pk en een verpletterend vermogen van 1.400Nm levert. Hij kan volgens de makers naar 100km/u in 2,47 seconden. Ruwweg zo snel als de Bugatti Chiron. Heb je even 10 seconden tijd? Dan kan je nog altijd accelereren van stilstand naar 300km/u. Nog 100km/u verder zit je aan de topsnelheid.

Maten en gewichten

De Milan Red meet van kop tot staart 4,74m, is ruim 2,15m breed en niet eens een meter twintig hoog. Hij weegt slechts 1,3 ton omdat z’n constructie grotendeels gebruik maakt van koolstofvezel. Er is zelfs gedacht aan gebruiksgemak. Met een bodemvrijheid van 9cm kan je niet zo veel aanvangen, maar je kan die opdrijven tot 13,5cm met een druk op de knop.

En wat dat kosten moet

Wie nu wil weten wat al dat geweld kost, zit beter even neer. Want de prijs zit ook in de klasse van die van de Chiron. Reken op € 2 miljoen. De Red zal op niet meer dan 99 stuks gebouwd worden. Het merk beweert trouwens dat er al 18 van verkocht zijn.

Geef commentaar
comments by Disqus